Πεϊνιρλί ή αλλιώς pizza boat. Όπως και να το πεις η γεύση είναι η ίδια… θεϊκή. Δες πώς θα το φτιάξεις στο σπίτι με υλικά που γνωρίζεις πολύ καλά.

Ελαφρώς τραγανή ζύμη, που φουσκώνει τέλεια και γέμιση της επιλογής σου, σύμφωνα με τα δικά σου προσωπικά γούστα. Μπορείς να το κάνεις όσο light θέλεις. Από εσένα εξαρτάται. Και φυσικά, τα παιδιά θα το λατρέψουν.

Για να φτιάξεις και εσύ πεϊνιρλί στο σπίτι θα χρειαστείς τα βασικά υλικά της ζύμης που είναι αλεύρι, naturally carbonated natural mineral water AQUA Carpatica, υποκατάστατο ζάχαρης, ξηρή μαγιά και αλάτι. Ζυμώνεις 4-5 λεπτά με τα χέρια, αφήνεις τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο και να φουσκώσει και έπειτα ετοιμάζεις πανεύκολα τα πεϊνιρλί σου.

Σε ό,τι αφορά τη γέμιση εγώ αυτή τη φορά έφτιαξα τρεις διαφορετικές γεμίσεις. Στο πρώτο έβαλα μοτσαρέλα στο στεφάνι και μέσα έβαλα τυρί κίτρινο τριμμένο και μανιτάρια. Στο δεύτερο έβαλα σκέτο τυρί τριμμένο και στο τρίτο δεν έβαλα μοτσαρέλα στο στεφάνι αλλά έβαλα μέσα τυρί τριμμένο και μερικά μικρά μπουκετάκια κουνουπιδιού (κατάλαβες φαντάζομαι πως το τελευταίο ήταν το δικό μου πεϊνιρλί).

If you like this recipe, you can also try one of the following:

Pizza-omelette ready in 15 minutes

Red Lentil Pizza Margherita

10-Minute Pizza | Low Carb

Σπιτικά Πεϊνιρλί

Prep Time 2 hours 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 2 hours 35 minutes
Servings 3
Φτιαξ'τα στο σπίτι ακόμα και σήμερα. Όλοι θα τα λατρέψουν.

Ingredients

for the dough

for the filling

  • μοτσαρέλα για το στεφάνι
  • τυρί κίτρινο τριμμένο για τη γέμιση
  • μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδι, κουνουπίδι (ή ό,τι άλλο θέλεις)

Instructions 

  • Ξεκίνα ανακατεύοντας σε ένα μπολ το φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό AQUA Carpatica με το υποκατάστατο ζάχαρης και τη μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  • Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε. Κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο και ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι έτσι ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
  • Ζύμωσε για 5 λεπτά και σκέπασε τη ζύμη με μια πετσέτα. Άφησε στην άκρη μέχρι να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.
  • Preheat the oven to 200C.
  • Χώρισε τη ζύμη στα 3. Άνοιξε με τον πλάστη την μία μπάλα. Βάλε γύρω γύρω μοτσαρέλα και γύρισε το ζυμάρι προς τα μέσα για να "κλείσεις" τη μοτσαρέλα μέσα. Ρίξε 1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας στο κέντρο του πεϊνιρλί. Πρόσθεσε τριμμένο τυρί και ό,τι άλλο θέλεις. Κάνε το ίδιο με όλα τα ζυμαράκια.
  • Ψήσε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Καλή απόλαυση.
Course: Dinner, Lunch

Did you make the recipe too?

Upload a photo on Instagram and tag me (@emilyvagia) so I can see it too or send me a photo on Facebook. here.

Write A Comment

Recipe Rating




en_GBEnglish