Θεϊκό αλμυρό κέικ βρώμης που είναι ιδανικό για πρωινό αλλά και για σνακ.

Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείς γι’αυτό το σούπερ υγιεινό και πολύ νόστιμο αλμυρό κέικ βρώμης είναι: βρώμη σε νιφάδες αλλά και σε μορφή αλευριού, φυτικό ρόφημα ΔΕΛΤΑ αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη, αυγά, baking powder και τριμμένο κίτρινο τυρί.

Σε ό,τι αφορά τα λαχανικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι θέλεις. Στο δικό μου αλμυρό κέικ έβαλα κρεμμύδι, σκόρδο, μελιτζάνα, κόκκινη πιπεριά και αρακά.

Αν σου αρέσει αυτή η συνταγή για πρωινό μπορείς να δοκιμάσεις και κάποια από τις παρακάτω:

Baked oats κακάο-πορτοκάλι | Χωρίς ζάχαρη

Σπιτικά bagels με αυγά μάτια στο φούρνο | Θεϊκό πρωινό

Overnight oats σαν γλυκό | Πρωινό του 5λεπτου

Σπιτικό τυρί κρέμα με 2 υλικά | 35 θερμίδες

Αλμυρό Κέικ Βρώμης με Λαχανικά

Prep Time 10 minutes
Cook Time 53 minutes
Total Time 1 hour 3 minutes
Servings 6
Θεϊκό αλμυρό πρωινό που είναι και νόστιμο και πολύ υγιεινό.

Ingredients

  • 180 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 25 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 240 ml φυτικό ρόφημα ΔΕΛΤΑ αμύγδαλο
  • 240 ml νερό
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλ. αρακά κατεψυγμένο

Instructions 

  • Ξεκινάω σωτάροντας το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Ρίχνω μέσα την μελιτζάνα και τον αρακά. Μαγειρεύω για ακόμα 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτω τη βρώμη και μαγειρεύω ακόμα 5 λεπτά.
  • Σε μπολ ρίχνω τα αυγά, το φυτικό ρόφημα ΔΕΛΤΑ αμύγδαλο, νερό, αλάτι, μαύρο πιπέρι, τριμμένο τυρί, αλεύρι βρώμης και baking powder.
  • Ανακατεύω και ρίχνω μέσα τα λαχανικά. Αφήνε στην άκρη για 10'. Ρίχνω λίγω τυρί τριμμένο από πάνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40'.
  • Βγάζω και αφήνω στην άκρη για 10-15 λεπτά και έπειτα κόβω στα 6. Σερβίρω με γιαούρτι και καυτερή σως σριράτσα που ταιριάζει πάρα πολύ.
Course: Breakfast, Snack
Cuisine: American

Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;

Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag (@emilyvagia) για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook εδώ.

2 Comments

  1. Χαίρετε!! Πολύ ωραία η συνταγή σας (όπως και όλες οι άλλες σας!), απλώς ήθελα να σας επισημάνω πως γράφετε στην αρχή της συνταγής σας αυτής, πως ΔΕΝ περιέχει αβγά, ενώ έχει όπως γράφετε και στα συστατικά της! Υπάρχει κάποια παραλλαγή αυτής λοιπόν, που μπορεί να γίνει χωρίς αβγά??

    • Emily Vagia Reply

      Καλησπέρα. Δεν γράφω κάπου ότι δεν περιέχει αυγά.

Write A Comment

Recipe Rating




elGreek