Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να φτιάξετε τα δικά σας κουλούρια Θεσσαλονικής αλλά σας εγγυόμαστε πως δεν είναι. Αρκεί να κάνετε την προσπάθεια και θα δείτε ότι θα σας βγουν τέλεια.

Τα δικά μας κουλούρια Θεσσαλονικής είναι ολικής άλεσης με βρώμη και περιέχουν τα πιο απλά και λίγα υλικά.

Φυσικά μπορείτε όταν τα πλάθετε να κάνετε πιο μεγάλα δαχτυλίδια για να μοιάζουν περισσότερο με τα κλασικά κουλούρια των φούρνων. Εμείς τα προτιμάμε έτσι και γι’αυτό τα κάνουμε πιο μικρά αλλά πιο χοντρά.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

αλεύρι ολικής άλεσης

αλεύρι βρώμης

ελαιόλαδο

αλάτι

μαγιά

Επειδή πολλές φορές μας ρωτάτε πώς θα φτιάξετε αλεύρι βρώμης σας απαντάμε λέγοντας πως το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χτυπήσετε στο μπλέντερ την κλασική βρώμη που έχετε στο σπίτι σας μέχρι να γίνει αλεύρι, δηλαδή για μερικά δευτερόλεπτα.

Αν θέλετε και άλλες συνταγές για ψωμί βρείτε τις εδώ:

Ιταλική φοκάτσια (focaccia) με ντοματίνια και δεντρολίβανο | Ένα διαφορετικό ψωμί

Ψωμί του τοστ με αλεύρι ολικής άλεσης

Ψωμί μαργαρίτα | Με ντιπ σπανακιού στη μέση

Οι θερμίδες

Επειδή ξέρουμε ότι σας ενδιαφέρουν είναι σημαντικό να σας πούμε πόσες θερμίδες έχει το κάθε κουλούρι. Ένα κουλούρι Θεσσαλονικής ολικής άλεσης με βρώμη έχει 319 θερμίδες. Αυτό που του δίνει τις περισσότερες θερμίδες είναι το σουσάμι. Έτσι αν θέλετε να γλιτώσετε 119 θερμίδες θα πρέπει να μην βάλετε σουσάμι. Επομένως ένα κουλούρι χωρίς σουσάμι έχει μόλις 200 θερμίδες.

Μπορούν να μπουν κατάψυξη;

Φυσικά και μπορούν να μπουν κατάψυξη. Τυλίξτε τα ατομικά έτσι ώστε κάθε φορά να βγάζετε όσα θέλετε για εσάς και τα παιδάκια σας. Στην κατάψυξη διατηρούνται για αρκετούς μήνες.

Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή και την εκτέλεσή της στο modernbakerist.com.

Write A Comment