Η έμπνευση για την πιο γρήγορη πίτσα με ζύμη 2 υλικών ήρθε ένα βράδυ που τα αγόρια στο σπίτι ήθελαν να φάνε (μπαμπάς και γιος) και ήμουν πολύ κουρασμένη για πολλά-πολλά (όπως και οι περισσότερες από εσάς).

Λέω θα την φτιάξω και ό,τι γίνει και πραγματικά αυτό που έγινε ξετρέλανε τους πάντες. Η πίτσα φούσκωσε χωρίς να περιμένω λεπτό. Και σε 25 λεπτά ακριβώς και τα δύο αγόρια έτρωγαν και ήταν ευχαριστημένα.

Κολλάει η ζύμη σας;

Aν νιώθετε ότι η ζύμη σας κολλάει περισσότερο από το φυσιολογικό τότε μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι παραπάνω. Ξεκινήστε με μια κουταλιά της σούπας και αν κολλάει κι άλλο βάλτε άλλη μία.

Μπορείτε να βάλετε τη ζύμη στο ψυγείο;

Μπορείτε να την βάλετε στο ψυγείο αν έχετε σκοπό να τη φτιάξετε μέσα στη μέρα. Διαφορετικά θα αρχίσει να κολλάει πάρα πολύ και θα χρειαστεί πολύ αλεύρι για να την κάνετε να ξεκολλήσει.

Μπορείτε να την βάλετε στην κατάψυξη;

Όχι δεν μπορείτε να την βάλετε στην κατάψυξη. Αυτό που μπορείτε, όμως, να κάνετε είναι να ψήσετε την ζύμη σας χωρίς τα toppings. Μόλις κρυώσει βάλτε την σε σακουλάκι το οποίο κλείνει καλά και βάλτε την έτσι στην κατάψυξη. Όταν έρθει η ώρα να την φάτε απλά τη βγάζετε από την κατάψυξη, βάζετε τα toppings που θέλετε και ουσιαστικά απλά τη ζεσταίνετε για 10-12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Αν σας αρέσουν οι πίτσες το πρέπει να δοκιμάσετε και την πιο light πίτσα στον κόσμο με 50 θερμίδες το κομμάτι καθώς και την πίτσα μου χωρίς αλεύρι.

Πόσες θερμίδες έχει η ζύμη;

Αν την κόψετε στα 4 το κάθε κομμάτι έχει 197 θερμίδες. Από εκεί και πέρα οι θερμίδες αυξάνονται ανάλογα με το τι toppings θα χρησιμοποιήσετε.

Πίτσα με ζύμη 2 υλικών

Prep Time 20 minutes
Servings 4
Calories 197
Αυτή η πίτσα μπορεί να είναι έτοιμη σε λιγότερο από 30'.

Ingredients

υλικά για τη ζύμη

  • 1 και 3/4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. γιαούρτι

για τα toppings

  • σάλτσα ντομάτας (μπορείτε να πάρετε και έτοιμη από το σούπερ μάρκετ)
  • τυρί τριμμένο της επιλογής σας
  • πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • φρέσκια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες

Instructions 

  • Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το γιαούρτι. Ανακατέψτε με τα χέρια σας καλά. Στην αρχή θα κολλάει λίγο η ζύμη αλλά όσο ανακατεύετε τόσο θα γίνεται καλύτερη η ζύμη.
  • Ανοίξτε το φύλλο σας με πλάστη ή με τα χέρια. Προσωπικά το κάνω με τα χέρια. Απλώστε την σε ένα ταψάκι ή σε μαντεμένιο τηγάνι.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Απλώστε πάνω στη ζύμη την σάλτσα ντομάτας. Ρίξτε το τυρί, τις πιπεριές και από πάνω τις φέτες ντομάτας. Φυσικά μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε πάνω στην πίτσα σας. Απλά προσωπικά προτιμώ τις πιο απλές πίτσες για λιγότερες θερμίδες. Γιατί η αλήθεια είναι πως αυτό που παχαίνει κυρίως στις πίτσες είναι τα υλικά που θα βάλετε από πάνω.
  • Ψήστε για 20-25 λεπτά την πίτσα σας, βγάλτε από τον φούρνο και σερβίρετε. Απλά έχετε στο νου σας πώς αν φτιάξετε την πίτσα σας σε μικρό σκεύος ίσως χρειαστεί παραπάνω ώρα ψήσιμο λόγω του ότι ότι η ζύμη σας θα είναι πιο χοντρή. Αλλά αυτό θα το δείτε.
Calories: 197kcal
Course: Main Course
Cuisine: Italian, Mediterranean
Keyword: πίτσα

Nutrition

Calories: 197kcal

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ αν φτιάξετε κάποια από τις συνταγές μου να την ανεβάσετε στο Instagram και να με κάνετε tag (@emilyvagia) ή να μου στείλετε φωτογραφίες στο Facebook και στο Instagram.

Write A Comment

Recipe Rating




elGreek