Για να φτιάξεις τα πιο εύκολα ψωμάκια βρώμης του 5λεπτου θα χρειαστείς τα πιο απλά υλικά που σίγουρα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι μόλις 3 και είναι και πολύ απλά.

ΑΥΓΑ: Η συνταγή θέλεις δύο αυγά και αυτά κάνουν τα ψωμάκια σούπερ πρωτεϊνούχα.

BΡΩΜΗ: Θα χρειαστείς αλεύρι βρώμης και όχι νιφάδες. Με νιφάδες δεν θα σου πετύχει.

BAKING POWDER: Το baking powder είναι επίσης απαραίτητο.

ΑΛΑΤΙ: Το αλάτι δεν είναι απαραίτητο. Προσωπικά το θέλω. Μπορείς να προσθέσεις και άλλα μπαχαρικά όπως πάπρικα, μαύρο πιπέρι ή και ρίγανη στα ψωμάκια σου.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Διάβασε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες γιατί έχω δοκιμάσει πολλές φορές να φτιάξω αυτά τα ψωμάκια πριν καταφέρω πραγματικά να τα φτιάξω τέλεια.

Ξεκίνα προσέχοντας το μείγμα σου. Δεν θέλεις να είναι νερουλό. Πρέπει να θυμίζει λίγο ζύμη για pancakes. Να είναι, δηλαδή, λίγο πιο πηχτό.

Ρίξε στο τηγανάκι σου και έχε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Μόλις ρίξεις το μείγμα μέσα σκέπασε με ένα καπάκι. Όταν δεις ότι σταθεροποιείται ελαφρώς και το πάνω μέρος του ψωμιού, γύρισέ το προσεκτικά. Ψήσε και από την άλλη μεριά και το ψωμάκι σου είναι έτοιμο.

Όταν το κόψεις στη μέση μπορεί να θέλει λίγο ακόμα ψήσιμο εσωτερικά. Βαλ’το και πάλι στο τηγανάκι και ψήσε και τις δύο φετούλες για 1 λεπτάκι.

Το ψωμάκι σου είναι έτοιμο.

Ψωμάκια του 5λεπτου

Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 2
Calories 193
Τα πιο εύκολα ψωμάκια θα τα φτιάξεις μέσα σε 5 λεπτά στην κυριολεξία.

Ingredients

  • 4 αυγά
  • 6 κ.σ. αλεύρι βρώμης
  • 1 κ.γ. baking powder
  • λίγο αλάτι

Instructions 

  • Καλό είναι να φτιάξεις το κάθε ψωμάκι σε ξεχωριστά μπολάκια. Δηλαδή χτύπα σε ένα μπολ 2 αυγά, 3 κ.σ. αλεύρι βρώμης, 1/2 κ.γ. baking powder και λίγο αλάτι. Κάνε το ίδιο και σε δεύτερο μπολάκι αν θέλεις να φτιάξεις 2 ψωμάκια.
  • Μετέφερε το μείγμα για το ένα ψωμάκι στο ατομικό τηγανάκι και ψήσε από τη μία μεριά σε χαμηλή θερμοκρασία. Σκέπασε με ένα καπάκι και περίμενε μέχρι να αρχίσει να γίνεται και η πάνω μεριά του ψωμιού. Γύρισέ το προσεκτικά και ψήσε και από κάτω.
  • Κάνε το ίδιο με το δεύτερο μείγμα για το δεύτερο ψωμάκι.
  • Άνοιξε το ψωμάκι στη μέση και γέμισέ το με ό,τι εσύ θέλεις.
Calories: 193kcal
Course: Breakfast, Lunch
Cuisine: American
Keyword: ψωμί

Nutrition

Calories: 193kcal

Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;

Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag (@emilyvagia) για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook εδώ.

Write A Comment

Recipe Rating
elGreek