Υπάρχουν δύο τρόποι για να ξαναζεστάνεις τον πουρέ πατάτας και σου τους έχω και τους δύο εδώ.

Η αλήθεια είναι πως ο πουρές κρυώνει πολύ γρήγορα και δεν αξίζει τον κόπο να φτιάχνεις κάθε φορά μόνο μια μερίδα. Μπορείς, λοιπόν, να φτιάξεις αρκετό πουρέ για να έχεις να τρως για 2-3 μέρες αρκεί να ξέρεις πώς να τον ζεστάνεις σωστά.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να ξαναζεστάνεις τον πουρέ πατάτας. Ο ένας είναι σε μπεν μαρί στο μάτι της κουζίνας και ο δεύτερος είναι στον φούρνο.

Για να μη σου στεγνώσει όμως ο πουρές πρέπει να κάνεις τα εξής:

Ζέσταμα πουρέ πατάτας στο μάτι της κουζίνας

Για να ζεστάνεις τον πουρέ πατάτας στο μάτι της κουζίνας βάλε ένα κατσαρολάκι με νερό στο μάτι. Μόλις αυτό αρχίσει να βράζει ακούμπα πάνω στο κατσαρολάκι ένα πυρίμαχο μπολ μέσα στο οποίο έχεις βάλει τον πουρέ. Πρόσθεσε λίγο βούτυρο και λίγο γάλα και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ζεσταθεί ο πουρές σου. Μην το παρακάνεις γιατί μπορεί να μετατραπεί σε τσίχλα.

Ζέσταμα πουρέ πατάτας στον φούρνο

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πρόσθεσε στο ταψάκι τον πουρέ σου και ρίξε από πάνω λίγο γάλα και λίγο βούτυρο. Βάλε στον φούρνο και ζέστανε για λίγο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα στεγνώσει ο πουρές. 

Τέλος, αν θέλεις, μπορείς να βάλεις τον πουρέ σου στην κατάψυξη. Μια μέρα πριν τον φας βγαλ΄τον από την κατάψυξη και άφησέ τον στο ψυγείο για 24 ώρες πριν τον ζεστάνεις. 

Write A Comment

elGreek