Πραλίνα ferrero χωρίς ζάχαρη φτιαγμένη με 3 μόνο υλικά!

πραλινα-φερερο

Είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε την τέλεια πραλίνα ferrero στο σπίτι με 3 μόνο υλικά.

Επειδή, όμως, η συγκεκριμένη πραλίνα σφίγγει όσο κρυώνει ακόμα και αν την αφήσετε εκτός ψυγείου σας δίνω 2 τρόπους για να την μαλακώνετε στο λεπτό πριν την αλείψετε στο ψωμί σας ή την χρησιμοποιήσετε με όποιο τρόπο εσείς θέλετε.

1ος τρόπος

Βάλτε την ποσότητα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε σε ένα μπολάκι και βάλτε το μπολάκι στον φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα. Η πραλίνα σας αμέσως θα μαλακώσει και θα γίνει όπως τη θέλετε.

2ος τρόπος

Πάρτε ένα μαχαίρι και βουτήξτε το για ένα λεπτό σε καυτό νερό. Το ζεστό μαχαίρι θα βοηθήσει την πραλίνα να βγει πανεύκολα από το βαζάκι και να αλειφτεί στο ψωμί σας.

πραλινα-φερερο

Αν θέλετε και άλλες συνταγές για γλυκά χωρίς ζάχαρη μπορείτε να τα βρείτε όλα εδώ!

Ingredients

  • 100 ml. γάλα φουντουκιού (ή ό,τι άλλο γάλα θέλετε)
  • 120 γρ. κουβερτούρα στέβια
  • λίγο αλάτι (αν θέλετε)
  • μια χούφτα φουντούκια ψιλοκομμένα

Instructions 

  • Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζεστάνετε το γάλα.
  • Μόλις ζεσταθεί ρίξτε μέσα τη σοκολάτα. Αφήστε την για 3 λεπτά χωρίς να κάνετε τίποτα. Έπειτα αρχίστε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέστε λίγο αλάτι αν θέλετε και έπειτα τα ψιλοκομμένα φουντούκια. Η πραλίνα ferrero είναι έτοιμη.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ αν φτιάξετε κάποια από τις συνταγές μου να την ανεβάσετε στο Instagram και να με κάνετε tag (@emilyvagia) ή να μου στείλετε φωτογραφίες στο Facebook και στο Instagram.

Write A Comment

Recipe Rating
elGreek