Γρανίτα βερίκοκο-πορτοκάλι με 22 θερμίδες η μία! Έχετε καταλάβει φαντάζομαι ότι μου αρέσει να έχω προσωπική ζωή εκτός κουζίνας. Αυτός είναι και ο λόγος που κάνω πολλά πειράματα και καταλήγω πάντα σε συνταγές που έχουν ελάχιστα υλικά. Αυτό στο οποίο δεν θέλω ποτέ να κάνω έκπτωση είναι η γεύση.

Ακόμα και όταν διανύω περιόδους αποτοξίνωσης θέλω να βρίσκω τρόπους για να μην βαριέμαι και να τρώω αυτά που πρέπει να φάω με διαφορετικούς τρόπους. Σε μια τέτοια περίοδο αποτοξίνωσης εμπνεύστηκα τις συγκεκριμένες γρανίτες.Έχουν μόνο δύο υλικά και είναι πανεύκολες. Μπορείτε να τις φτιάξετε ακόμα και αυτή τη στιγμή αρκεί να έχετε πορτοκάλια (ή φυσικό χυμό πορτοκάλι έτοιμο) και βερίκοκα.

Δείτε εδώ μερικές ακόμα συνταγές για παγωτά:

Παγωτό φράουλα-μπανάνα χωρίς ζάχαρη | 2 υλικά

Σπιτικό παγωτό ξυλάκι χωρίς ζάχαρη

Vegan παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη | Με 4 υλικά

Μπορώ να χρησιμοποιήσω και άλλα φρούτα εκτός από βερίκοκο;Φυσικά και μπορείτε! Μπορείτε να βάλετε ροδάκινο, νεκταρίνι, blueberries, raspberries και φράουλες. Σκεφτείτε τους συνδυασμούς φρούτων που σας αρέσουν και κάντε το.

Γρανίτα βερίκοκο

Servings 4
Η πιο γρήγορη και εύκολη γρανίτα για εσάς και τα παιδάκια σας.

Ingredients

  • 2-3 βερίκοκα χωρίς τη φλούδα ψιλοκομμένα
  • 1-2 φλ. χυμό πορτοκάλι (έτοιμο ή στυμμένο)

Instructions 

  • Απλά ρίξτε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα μέσα στις φόρμες για γρανίτες και προσθέστε όσο χυμό πορτοκάλι χρειάζεται. Βάλτε στην κατάψυξη για 6 περίπου ώρες ή και για ένα ολόκληρο βράδυ. Απολαύστε.
Course: Dessert
Cuisine: American
Keyword: γρανίτα

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ αν φτιάξετε κάποια από τις συνταγές μου να την ανεβάσετε στο Instagram και να με κάνετε tag (@emilyvagia) ή να μου στείλετε φωτογραφίες στο Facebook και στο Instagram.

Write A Comment

Recipe Rating
elGreek