Δέκα λεπτά θα σας πάρει η διαδικασία του να φτιάξετε σπιτικό αλεύρι ρεβυθιού στο σπίτι.

Τι είναι το αλεύρι ρεβυθιού;

Το αλεύρι ρεβυθιού φτιάχνεται από ρεβύθια και μόνο. Αυτό το αλεύρι είναι πολύ δημοφιλές στην Ινδία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές αλλά και σε πολλές άλλες χώρες.

Πρόκειται για ένα χωρίς γλουτένη υποκατάστατο του κλασικού αλευριού ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να πήζετε σάλτσες.

Το μόνο που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αλεύρι ρεβυθιού στο σπίτι είναι ένα πολύ καλό μπλέντερ και 10 λεπτά από τον χρόνο σας.

Ποια είναι η διατροφική αξία του ρεβυθιού;

Tα ρεβύθια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες και φυτικές ίνες ενώ περιέχουν και πολλές βιταμίνες. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή για vegans και vegetarians. Κάνε φλιτζάνι αλευριού από ρεβύθια έχει 356 θερμίδες, 21 γρ. πρωτεϊνης, 10 γρ. φυτικές ίνες και 53 γρ. υδατάνθρακες.

Πρώτος τρόπος

Ο πρώτος τρόπος αφορά αυτούς που έχουν ένα πολύ δυνατό μπλέντερ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να ρίξετε τα ρεβύθια μέσα και να ξεκινήσετε το χτύπημα. Θα σας πάρει γύρω στα 10 λεπτά η όλη διαδικασία.

Περάστε το αλεύρι από σουρωτήρι πρώτα πριν το βάλετε σε βαζάκια γιατί σίγουρα θα έχουν μείνει κάποια σκληρά κομμάτια στο μπλέντερ. Αυτά δεν τα θέλετε μέσα στο αλεύρι.

Το αλεύρι ρεβυθιού μπορεί να διατηρηθεί μέσα σε βαζάκια που κλείνουν καλά μέχρι και για 2 μήνες.

Σημείωση: Aν τα ρεβύθια σας δεν είναι βιολογικά τότε δεν προτείνω αυτή τη διαδικασία. Ο λόγος είναι πως τα ρεβύθια που δεν είναι βιολογικά περιέχουν χημικά προκειμένου να διατηρούνται για περισσότερο καιρό. Αυτά τα χημικά θα περάσουν και στο αλεύρι. Αν, όμως, τα ρεβύθια σας είναι βιολογικά τότε σίγουρα αυτή η διαδικασία είναι η πιο εύκολη.

Δεύτερος τρόπος

Ξεκινήστε πλένοντας τα ρεβύθια σας. Αφήστε τα για ένα βράδυ μέσα σε αρκετό νερό. Ξεπλύντε τα την επόμενη μέρα και στεγνώστε τα με μια πετσέτα.

Απλώστε τα ρεβύθια σε ένα μεγάλο ταψί. Καλό είναι να απλωθούν σε μια στρώση. Μπορείτε να τα αφήσετε να στεγνώσουν σε ένα ζεστό μέρος του σπιτιού για περίπου 12 ώρες. Αν δεν στεγνώσουν καλά μπορεί όταν τα χτυπήσετε να μετατραπούν σε πάστα ρεβυθιού και όχι σε αλεύρι. Χτυπήστε τα στο μπλέντερ και περάστε τα από σουρωτήρι.

Τέλος, βάλτε το αλεύρι σε βαζάκια και διατηρήστε το εκεί μέχρι και για 2 μήνες.

Write A Comment

elGreek