Αν ψάχνεις για ένα πιάτο που συνδυάζει την άνεση του comfort food με την απλότητα των καθημερινών υλικών, αυτή η ομελέτα με πατάτες, πιπεριές και ντομάτα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Είναι ιδανική για ένα πλούσιο πρωινό, ένα γρήγορο μεσημεριανό ή ένα χορταστικό βραδινό μετά από μια κουραστική μέρα.

Tips για την Τέλεια Ομελέτα
Μέγεθος πατάτας: Κόψε τις πατάτες σε πολύ μικρά και ομοιόμορφα κυβάκια για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα χωρίς να μείνουν σκληρές στο κέντρο.
Θερμοκρασία: Μόλις ρίξεις τα αυγά, χαμήλωσε τη φωτιά και αν θέλεις σκέπασε το τηγάνι με ένα καπάκι για να λιώσει τέλεια το τυρί χωρίς να καεί η βάση της ομελέτας.
Έξυπνες Αντικαταστάσεις
Αντί για Πατάτες (Low-Carb εκδοχή): Αν θέλεις να μειώσεις τους υδατάνθρακες, αντικατάστησε την πατάτα με κυβάκια από κολοκύθι.
Αντί για Ολόκληρα Αυγά (High-Protein / Low-Fat): Μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 ολόκληρο αυγό και 3 ασπράδια αντί για 2 ολόκληρα αυγά. Έτσι μειώνεις τα λιπαρά και αυξάνεις την καθαρή πρωτεΐνη.
Αντί για Μοτσαρέλα: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελληνική φέτα με χαμηλά λιπαρά (ταιριάζει απίστευτα με την ντομάτα) ή κάποιο κίτρινο τυρί light για ακόμα λιγότερες θερμίδες.
Αντί για Πιπεριά Φλωρίνης: Η πράσινη πιπεριά ή τα μανιτάρια σε φέτες δίνουν εξαιρετική γεύση και προσθέτουν όγκο στο πιάτο με ελάχιστες θερμίδες.

Διατροφική Αξία (Ανά μερίδα – 1/2 της συνταγής)
Η ανάλυση έχει υπολογιστεί με βάση τη χρήση 1 κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο για όλο το μαγείρεμα και περίπου 30 γραμμάρια μοτσαρέλα.
Calories: 340 kcal, Protein: 12 g, Carbs: 32 g, Fats: 18 g, Φυτικές Ίνες: 4.5 g

If you like this recipe, you can also try one of the following:
Ομελέτα τοστ για βραδινό | Viral συνταγή
Φακολέτα | ομελέτα από κόκκινες φακές σε 10′
Τορτίγια ομελέτα | Το απόλυτο βραδινό έτοιμο σε 10′

Πατάτες με Αυγά και Πιπεριά Φλωρίνης στο Τηγάνι
Ingredients
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 2 eggs
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- shredded mozzarella
- salt, black pepper
- λίγο κύμινο και σκόρδο σε σκόνη
- olive oil
- μαϊντανός για το σερβίρισμα (αν θέλεις)
Instructions
- Ξεκινάω ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο. Ρίχνω τις πατάτες και τις αφήνω μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμες προσθέτω τις πιπεριές και την ντομάτα.
- Προσθέτω όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύω. Αφήνω για λίγο και τελευταία προσθέτω τα αυγά αφού τα χτυπήσω πρώτα.
- Ρίχνω και το τριμμένο τυρί και αφήνω την ομελέτα μου να ψηθεί σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
- Τρώω κατευθείαν από το τηγάνι ή βγάζω σε πιάτα και απολαμβάνω.
