Κι όμως, αυτό το υγιεινό σοκολατένιο γλυκό μπορεί να είναι έτοιμο σε λιγότερο από 5 λεπτά και χρειάζεται μόλις δύο υλικά για να ετοιμαστεί.

Το αγαπημένο μου πράγμα τον τελευταίο καιρό είναι να ετοιμάζω γρήγορα, εύκολα πιάτα και γλυκά για την οικογένεια και τους φίλους μου.

Η ζωή μου είναι τόσο πολυάσχολη που σίγουρα δεν έχω τον άπειρο χρόνο για να περνάω στην κουζίνα μου. Παρόλα αυτά μαγειρεύω καθημερινά για την οικογένειά μου και τα Σαββατοκύριακα για τους φίλους μου.

Το παρακάτω υγιεινό σοκολατένιο γλυκό έχει ελάχιστη ζάχαρη και μπορείτε να το έχετε έτοιμο σε λιγότερο από 5 λεπτά. Μπορείτε να το διατηρείτε στο ψυγείο ή και στην κατάψυξη (εγώ το βάζω στην κατάψυξη γιατί μου αρέσει να το τρώω παγωμένο) και να το τρώτε όποτε νιώθετε ότι θέλετε να φάτε κάτι γλυκό.

Υγιεινό σοκολατένιο γλυκό

Ένα πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό με ελάχιστη ζάχαρη και δύο μόνο υλικά.

Ingredients

  • 1 κουβερτούρα (με μαύρη σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος ή και λευκή σοκολάτα)

  • χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

Instructions 

  • Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να λιώσετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα σας. Πάρτε ένα κατσαρολάκι και βάλτε μέχρι τη μέση του νερό να βράσει. Τοποθετήστε από πάνω ένα μπολάκι και λιώστε μέσα σε αυτό την κουβερτούρα σας.
  • Όταν η κουβερτούρα είναι έτοιμη απλά βουτήξτε τους χουρμάδες μέσα στην κουβερτούρα και βάλτε τον κάθε χουρμά σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Έχετε το αντικολληκτικό χαρτί σε ένα ταψί. Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για να κρυώσουν τα σοκολατένια γλυκάκια σας. Έπειτα από 1-2 ώρες είναι έτοιμα για φάγωμα.
Course: Dessert
Cuisine: Greek
Keyword: σοκολατάκια

Write A Comment

Recipe Rating
elGreek