Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ όποτε επιστρέφω από διακοπές δεν μπαίνω καν στον κόπο να ανέβω στη ζυγαριά. Γιατί; Δεν θέλω να αγχωθώ με το νούμερο που θα δω γιατί ξέρω ότι είναι πλασματικό.

Τα κιλά των διακοπών δεν είναι κιλά που μένουν. Δεν είναι κιλά που τα έχουμε πολύ καιρό για να έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στο σώμα μας. Και μόνο αυτό με κάνει να απολαμβάνω τις διακοπές μου χωρίς τύψεις. Γνωρίζω ότι είμαι “στρατιώτης” στο θέμα του βάρους μου και πως όταν επιστρέψω από αυτές μέσα σε 5 μέρες το πολύ θα τα έχω χάσει.

Αυτή τη φορά υπολογίζω ότι πήρα γύρω στα 2 κιλάκια. Αστείο το νούμερο αλλά το κατάλαβα στα ρούχα μου που τσίτωσαν ελαφρώς. Επέστρεψα, λοιπόν, Παρασκευή από τις διακοπές μου και Δευτέρα μπήκα και πάλι στην αγαπημένη μου ρουτίνα.

Νερό, νερό και πάλι νερό

κιλα-διακοπων

Δεν λέω πως δεν έπινα νερό στις διακοπές αλλά σίγουρα δεν έπινα όσο πίνω στην καθημερινότητά μου που έχω πάντα το μπουκάλι μου μαζί μου και πίνω 2-2,5 λίτρα την ημέρα.

Ξεκίνησα, λοιπόν, να πίνω και πάλι νερό.

κιλα-διακοπων

Κάθε μέρα παρέα με το αγαπημένο μου green smoothie

κιλα-διακοπων

Το πιο εύκολο green smoothie που φτιάχνω όποτε θέλω να χάσω λίγο βάρος και να μην πεινάω κιόλας είναι αυτό. Τα υλικά που θα χρειαστείτε και εσείς για να το φτιάξετε είναι: 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες και κατεψυγμένη, 2 χούφτες ρόκα ή σπανάκι, 1 κ.σ. chia seeds, 1 φλ. γάλα αμυγδάλου (ή γάλα της επιλογής σας) και 1 scoop vanilla protein Amino Animo.

Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και το smoothie σας είναι έτοιμο σε δευτερόλεπτα.

κιλα-διακοπων

Κομμένα τα γλυκά

Πέντε μέρες δεν είναι πολλές για να κάνει κανείς μια μικρή θυσία. Έτσι κι αλλιώς δεν τρώω γλυκά στην καθημερινότητά μου. Σπάνια μου έρχεται πραγματική όρεξη για γλυκό. Ομολογώ, όμως, πως στις διακοπές μου μοιράστηκα 2-3 φορές ένα γλυκό με τον Αλέξανδρο και τον Μάξιμο.

Επιστροφή στις άφθονες σαλάτες και τα φρούτα

Μιας και ο Αλέξανδρος ήταν στο ίδιο σημείο με μένα (πήρε 3-4 κιλάκια στις διακοπές) ήταν πολύ εύκολο να φτιάχνω σαλάτες και για τους δυο μας.

Μερικές από τις σαλάτες που έφτιαξα:

Cowboy Caviar Salad | Tiktok Trend

Vegan Taco Salad

Salad Meal with Orzo, Chickpeas and Roasted Veggies

Έφτιαξα, όμως, και μερικές ακόμα καινούργιες σαλάτες τις οποίες θα ανεβάσω τις επόμενες μέρες στο mrssoupe.com.

Πολύ σημαντικό θεωρώ πως είναι ό,τι φτιάχνετε να είναι πολύ πολύ νόστιμο, να έχει πλούσια μπαχαρικά για να μην νιώθετε ότι θέλετε να συνεχίσετε να τρώτε junk food ή όλα αυτά τα “νόστιμα” φαγητά των εστιατορίων που σας χάρισαν μερικά ωραιότατα κιλάκια στις διακοπές.

Και δεν λέω πώς δεν θα παραγγείλετε ξανά απ’έξω. Θα παραγγείλετε! Αλλά κάντε το αφού ξεφορτωθείτε όλα τα κιλάκια των διακοπών. Διαφορετικά θα εγκατασταθούν στο σώμα σας και θα δυσκολευτείτε πολύ περισσότερο στο μέλλον.

Επιστροφή στην άσκηση

Μπορεί να περπατούσαμε αρκετά στις διακοπές και να κάναμε και μπάνια στη θάλασσα αλλά επιστρέφοντας ένιωθα ότι ήθελα να γυρίσω και στην δική μου ρουτίνα γυμναστικής. Με τόση ζέστη που κάνει ακόμα δεν τολμώ να βγω έξω για τρέξιμο. Έτσι κάνω είτε 45-60 λεπτά ελλειπτικό στο σπίτι είτε πηγαίνω στο σπίτι της μητέρας μου που έχει διάδρομο (τον είχα από φοιτήτρια εκεί στο δωμάτιό μου). Μέχρι να επιστρέψω στο γυμναστήριο…

Απλές και γνωστές είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιώ και εγώ για να χάνω τα κιλά των διακοπών αλλά ξέρω ότι λειτουργούν. Οπότε γιατί να τις αλλάξω; Και τώρα που τα έχασα ας φάω λίγο κόρμο light.

Write A Comment

en_GBEnglish