Έχοντας δουλέψει 7 ολόκληρα χρόνια στο spirossoulis.com έχω μάθει πάρα πολλά “κόλπα” για να καθαρίζω τα πάντα με μη χημικούς τρόπους.

Έχω δοκιμάσει άπειρα φυσικά καθαριστικά, έχω κάνει αρκετά πειράματα (άλλα πέτυχαν και άλλα όχι) και έτσι μπορώ να πω πως μπορώ να σας μεταφέρω πλέον όλα όσα έχω μάθει που λειτουργούν και κάνουν πραγματικά δουλειά.

Ο καθαρισμός του φούρνου είναι δύσκολη υπόθεση ιδίως αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χημικά για να τον καθαρίσετε. Υπάρχει, όμως, ένα υλικό που πραγματικά κάνει θαύματα. Ποιο είναι αυτό; Η αμμωνία.

Ο συγκεκριμένος φούρνος είναι γειτόνισσας-φίλης που με φώναξε να κάνω τα “θαύματά” μου όπως λέει! 🤪😉

Προσοχή!

Αν ο φούρνος σας έχει να καθαριστεί πάνω από 6 μήνες τότε ίσως χρειαστεί να τον τρίψετε αρκετά για να καθαρίσει όπως πρέπει. Προσωπικά έχω διαπιστώσει πως ο δικός μου ο φούρνος που καθαρίζεται κάθε 5-6 μήνες, καθαρίζει τέλεια με αυτόν τον απλό τρόπο.

Η διαδικασία

Τι πρέπει να κάνετε; Πάρτε από το σούπερ μάρκετ αμμωνία και ρίξτε 1/2 φλιτζάνι το σε ένα γυάλινο μπολ γεμάτο βραστό νερό. Βάλτε το μπολ στον φούρνο (αφήστε μέσα και τη σχάρα για να καθαριστεί και αυτή) και κλείστε την πόρτα του φούρνου.

Αφήστε εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ ή για 8-12 ώρες. Την επόμενη μέρα αφαιρέστε το μπολ με το νερό και την αμμωνία και πετάξτε το. Τώρα είναι η ώρα να καθαρίσετε τον φούρνο σας. Αν κάποιος λεκές είναι πολύ δυνατός προσθέστε και λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα και τρίψτε με το σφουγγαράκι για τα πιάτα.

Αφαιρέστε τη σχάρα από τον φούρνο και καθαρίστε την και αυτή στον νεροχύτη της κουζίνας. Θα γυαλίσει σε δευτερόλεπτα.

Εναλλακτικά

Μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία και με τον εξής τρόπο: Ανάψτε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Μόλις φτάσει τη θερμοκρασία κλείστε το μάτι.

Βάλτε βραστό νερό σε πυρίμαχο σκεύος στον πάτο του φούρνου και στη σχάρα από πάνω βάλτε ένα δεύτερο πυρίμαχο σκεύος με 2 φλ. αμμωνίας μέσα.

Κλείστε τον φούρνο και αφήστε για ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη μέρα καθαρίστε τον φούρνο σας με ένα σφουγγάρι πιάτων. Σε δύσκολους λεκέδες χρησιμοποιήστε και λίγο απορρυπαντικό πιάτων.

Write A Comment

en_GBEnglish