Από τα αγαπημένα γλυκά της οικογένειάς μου είναι αυτές οι twix μπουκιές χωρίς ζάχαρη που εδώ και λίγο καιρό φτιάχνω ξανά και ξανά καθώς αρέσουν πολύ και στον γιο μου.

Πρόκειται για το πιο νόστιμο, υγιεινό, θρεπτικό γλυκό ψυγείου (που μπορεί να μπει και στην κατάψυξη και να διατηρηθεί για πολύ περισσότερο).

Κανείς δεν περιμένει από ένα γλυκό να είναι υγιεινό και θρεπτικό πέρα από νόστιμο και γεμάτο ζάχαρη. Ε λοιπόν, το συγκεκριμένο γλυκό έχει όλα τα παραπάνω χωρίς τη ζάχαρη. Οι γλυκαντικές “ουσίες” που του χαρίζουν την τέλεια γλυκιά γεύση του είναι το μέλι βανίλια και η μαρμελάδα ρόδι-σύκο που ανακάλυψα πρόσφατα και έχω ερωτευτεί.

Τα βασικά υλικά της συνταγής:

Μέλι Ελάτης βανίλια

Φουντουκοβούτυρο

Μαρμελάδα ρόδι σύκο

Και τα 3 βασικά υλικά προμηθεύτηκα από ένα από τα αγαπημένα μου ελληνικά eshop, το nomeefoods.gr το οποίο είναι γεμάτο αγνά, θρεπτικά, υγιεινά, Ελληνικά προϊόντα που θέλουμε να έχουμε στο τραπέζι μας και για τις αλμυρές αλλά και για τις γλυκές συνταγές μας.

Και μπορεί τελευταία να είναι μόδα το να στηρίζουμε τις μικρές Ελληνικές επιχειρήσεις αλλά η αλήθεια είναι πως τελικά αυτές έχουν και τα πιο “προσεγμένα”, υγιεινά, νόστιμα προϊόντα φτιαγμένα από Έλληνες παραγωγούς που αγαπούν τη δουλειά τους και θέλουν να προσφέρουν σε εμάς τους καταναλωτές προϊόντα που πρώτοι αυτοί θα έβαζαν το δικό τους τραπέζι και θα έδιναν στα δικά τους παιδιά.

Tips και αντκαταστάσεις

1. Μπορείτε αντί για φουντουκοβούτυρο να χρησιμοποιήσετε όποιο βούτυρο ξηρού καρπού θέλετε. Μπείτε στο nomeefoods για να βρείτε το δικό σας αγαπημένο.

2. Αντί για μαρμελάδα ρόδι-σύκο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη που θα βρείτε here.

3. Βάλτε από πάνω ό,τι ξηρούς καρπούς θέλετε ή παραλείψτε τους εντελώς.

Twix μπουκιές χωρίς ζάχαρη

Servings 15
Calories 214
Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου που θα σας κάνει να θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά γιατί είναι και πανεύκολο και σούπερ υγιεινό και πεντανόστιμο.

Ingredients

for the base

  • 45 gr. coconut flour
  • 85 gr. almond flour
  • 113 gr. μέλι Ελάτης (Μέλι Χελμός)
  • 54 gr. λάδι καρύδας ή βούτυρο

for the second layer

  • 120 gr. φουντουκοβούτυρο (The Nutlers )
  • 113 gr. μέλι Ελάτης βανίλια (Μέλι Χελμός)
  • 4 tbsp λάδι καρύδας ή βούτυρο
  • salt

για την τρίτη στρώση

  • 150 gr. μαρμελάδα ρόδι-σύκο (Ρόδι Αγγελή)
  • ψιλοκομμένο φουντούκι

Instructions 

  • Για να φτιάξετε τη βάση απλά ανακατέψτε σε ένα μπολάκι τα υλικά για τη βάση. Απλώστε τη βάση σε ένα ταψάκι αφού καλύψετε το ταψάκι με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί (χρησιμοποίησα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ.) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Αφήστε την βάση σας να κρυώσει για 30 λεπτά.
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα υλικά της δεύτερης στρώσης και απλώστε την πάνω στη βάση. Βάλτε στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Βγάλτε και ρίξτε από πάνω την τρίτη στρώση και το ψιλοκομμένο φουντούκι. Βάλτε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
  • Όταν θελήσετε να σερβίρετε βγάλτε το ταψάκι από την κατάψυξη, περιμένετε 10 λεπτά για να μπορεί να κοπεί το γλυκό και κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρετε αμέσως. Βάλτε και πάλι στην κατάψυξη ό,τι περισσέψει (αν περισσέψει).
Calories: 214kcal
Course: Dessert
Cuisine: American
Keyword: twix, γλυκά χωρίς ζάχαρη, γλυκό

Nutrition

Calories: 214kcal

Do not forget, if you make any of my recipes, to upload it on Instagram and tag me (@emilyvagia) or DM me your photos in Facebook or Instagram.

Write A Comment

Recipe Rating




en_GBEnglish