Θεωρείται η καλύτερη και η πιο αποτελεσματική άσκηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Το γνωστό σε όλους μας plank (σανίδα) είναι μια άσκηση ενδυνάμωσης ολόκληρου του κορμού. Αυτός είναι και ο λόγος που κάνοντάς το και μένοντας σε αυτό για όσο περισσσότερη ώρα μπορείτε, θα δείτε πολύ γρήγορα αποτελέσματα που δεν φαντάζεστε.

Όταν δεν υπάρχει χρόνος για κανονική προπόνηση, κάντε plank

Πώς ακριβώς πρέπει να γίνεται ένα plank; Απλά ξαπλώνετε μπρούμυτα στο έδαφος και στέκεστε μόνο στις μύτες των ποδιών και στους αγκώνες σας. Όλο το υπόλοιπο σώμα σας είναι παράλληλο με το έδαφος. Σφίξτε κοιλιακούς και οπίσθια και μείνετε σε αυτή τη στάση για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.

Στην αρχή θα είναι δύσκολο ακόμα κι αυτό αλλά όσο περνάνε οι μέρες θα μπορείτε να αυξάνετε τα λεπτά που θα μένετε σε σανίδα. Αξίζει να σας πω ότι η Miranda Kerr το κάνει για 10 ολόκληρα λεπτά συνεχόμενα.

Dakota Johnson: Αυτή είναι η καθημερινή διατροφή και η άσκηση που κάνει η ηθοποιός!

Τι θα γυμνάσετε

Δικεφάλους

Λαιμό

Ώμους

Χέρια γενικότερα

Οπίσθια

Πόδια

Κοιλιακούς

Και όλα τα παραπάνω μπορούν να γυμναστούν σε μόλις 10 λεπτά. Κάντε αυτού του είδους τη γυμναστική για 10 λεπτά την ημέρα και δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο αν δεν έχετε χρόνο για να γυμνάζεστε.

Μπορείτε να κάψετε θερμίδες;

Το plank είναι ένας τέλειος τρόπος για να προκαλέσετε ολόκληρο το σώμα σας. Κάνοντάς το κάθε μέρα θα κάψετε περισσότερες θερμίδες από ότι αν κάνετε κλασικές ασκήσεις κοιλιακών. Οι μύες που δυναμώνετε θα σας κάνουν να καίτε θερμίδες και λίπος ακόμα και για ώρες μετά το τέλος της σανίδας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αν είστε από τα άτομα που περνάνε όλη την ημέρα τους καθισμένοι μπροστά από έναν υπολογιστή.

Φτιάξτε τη στάση του σώματός σας με την πιο αποτελεσματική άσκηση χωρίς να βγείτε καν από το σπίτι

Ένα από τα μεγάλα οφέλη του, είναι το καλό που κάνει στη στάση του σώματός σας. Αν είστε μαμά σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως μετά τη γέννα δυσκολεύεστε περισσότερο από πριν να κάθεστε μονίμως με ίσια πλάτη. Θα σας βοηθήσει πολύ σε αυτό. Μια καλή στάση σώματος κρατάει τα κόκκολα στη σωστή θέση και αυτό σημαίνει πως θα νιώθετε πολύ λιγότερους πόνους στην πλάτη. Από την άλλη η ωραία στάση σώματος θα σας δώσει αυτοπεποίθηση.

Κάντε το τεστ των 2 λεπτών

Αν μπορείτε να μείνετε στη στάση της σανίδας για 2 συνεχόμενα λεπτά τότε αυτό είναι σημάδι ότι είστε fit. Αν δεν μπορείτε έχετε έλλειψη δύναμης στον κορμό. Επίσης μπορεί να σημαίνει ότι έχετε παραπανίσια κιλά και ότι μπορεί να επωφεληθείτε αν χάσετε μερικά.

Fan fact: Το ρεκόρ Γκίνες μεγαλύτερης διάρκειας έχει αυτή τη στιγμή ο George Hood ο οποίος έχει καταφέρει να μείνει στη στάση της σανίδας για 1 ώρα, 20 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα.

Για ποιο λόγο να κάνετε και άλλα είδη πέρα από το κλασικό;

Kάθε plank από αυτά που θα σας δείξω παρακάτω επικεντρώνεται σε άλλο σημείο του σώματος και μπορεί το κλασικό plank να γυμνάζει όλο το σώμα και να χτίζει μύες αλλά τα διαφορετικά plank θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση μέσα στα 15 λεπτά που έχετε στη διάθεσή σας.

Write A Comment

en_GBEnglish