Αυτοί οι πατατοκεφτέδες φούρνου δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους τηγανιτούς. Είναι εξίσου πεντανόστιμοι και πολύ πολύ πιο υγιεινοί.

Ο συνδυασμός πατάτας, σκόρδου, παρμεζάνας και μπαχαρικών θα σας χαρίσει τους πιο νόστιμους πατατοκεφτέδες.
Tips
Μπορείτε να κάνετε τους πατατοκεφτέδες σας νηστίσιμους με δύο αλλαγές στα υλικά. Αντικαταστήστε το αυγό με 1 κ.σ. λιναρόσπορο μουλιασμένο σε 3 κ.σ. νερό. Ρίξτε όλο το μείγμα μετά από 10 λεπτά μούλιασμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Αντικαταστήστε την παρμεζάνα με νηστίσιμο κίτρινο τυρί της επιλογής σας.


Αν δεν σας αρέσει η βρώμη μπορείτε να την αντικαταστήσετε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Also read:
Κεφτέδες φούρνου με λευκή σάλτσα καρύδας | 223 θερμίδες η μερίδα
Ψαροκεφτέδες φούρνου | 78 θερμίδες ο ένας
Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου | Light, μόλις 32 θερμίδες ο ένας


Light πατατοκεφτέδες φούρνου χωρίς αλεύρι
Ingredients
- 2 cup πατάτες πατημένες με το πιρούνι
- 1 egg
- 4 garlic cloves
- 3 tbsp oat flour
- 2 tbsp τριμμένη παρμεζάνα + 4 κ.σ. για κάλυψη
- 1 tsp μπαχαρικά της επιλογής σας (καπνιστή πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη κλπ)
- salt and pepper
- μαϊντανός για το σερβίρισμα (αν θέλετε)
Instructions
- Ξεκινήστε βράζοντας τις πατάτες σας σε νερό μέχρι να μαλακώσουν και να πατιούνται με το πιρούνι.
- Προσωπικά τις αφήνω να βράσουν περίπου 1μιση ώρα γιατί τις προτιμώ πολύ λιωμένες. Μπορείτε να τις κόψετε και σε κομμάτια για να βράσουν πολύ πιο γρήγορα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τις πατάτες λιωμένες, το σκόρδο λιωμένο, το αυγό, το αλεύρι βρώμης, τις 2 κ.σ. παρμεζάνα και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε καλά.
- Βάλτε 4 κ.σ. παρμεζάνα σε ένα ρηχό πιάτο. Φτιάξτε 12 πατατοκεφτέδες. Ρολάρετε τους κεφτέδες στην παρμεζάνα και βάλτε σε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ένα αψί.
- Ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς. Στα μισά γυρίστε τους κεφτέδες για να ξεροψηθούν και από τις δύο μεριές. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια light σως της επιλογής σας.
Nutrition
Do not forget, if you make any of my recipes, to upload it on Instagram and tag me (@emilyvagia) or DM me your photos in Facebook or Instagram.