Επειδή είναι πολλοί αυτοί που δεν θέλουν να τρώνε ζάχαρη και θα προτιμούσαν να φτιάχνουν γλυκά με μέλι αντί για ζάχαρη σας έχω όλες τις απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να κάνετε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με μέλι σε μια συνταγή για κέικ.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσα θα νομίζατε. Δεν μπορούμε απλά να αντικαταστήσουμε 1 φλ. ζάχαρη με 1 φλ. μέλι. Το μέλι είναι πολύ πιο γλυκό από τη ζάχαρη και το γλυκό σας θα βγει υπερβολικά γλυκό αν απλά αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με μέλι ενώ μπορεί να αποκτήσει και μια περίεργη μαστιχένια υφή.

Αν σας αρέσουν τα γλυκά χωρίς ζάχαρη βρείτε όλα τα δικά μου στην κατηγορία “Γλυκά χωρίς Ζάχαρη”.

Μην απελπίζεστε. Θα τα εξηγήσουμε όλα εδώ για να τα καταλάβετε καλά και να δείτε τι πρέπει να κάνετε για το τέλειο κέικ με μέλι αντί για ζάχαρη.

Καταρχάς, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μέλι αντί για ζάχαρη;

H μόνη φορά που δεν μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο είναι όταν η συνταγή σας ζητάει να ανακατέψετε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Σε τέτοιες περιπτώσεις απλά δεν κάνετε την αντικατάσταση.

Όλα τα tips για κέικ με μέλι αντί για ζάχαρη

1. Χρησιμοποιήστε λιγότερο μέλι από ότι ζάχαρη

Το μέλι ανάλογα με την ποικιλία του μπορεί να είναι 2 ή και 3 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη. Επομένως για κάθε 1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη βάλτε 1/2 ή 2/3 φλ. μέλι.

2. Μειώστε τις ποσότητες των υγρών στη συνταγή σας

Μιας και το μέλι αποτελείται κατά 20% από νερό, θα πρέπει να μειώσετε τα υγρά της συνταγής σας κατά 1/4. Αυτό σημαίνει πως αν η συνταγή σας έχει 1 αυγό θα πρέπει να προσθέσετε 2 κ.σ. αλεύρι. Αν η συνταγή σας έχει γάλα θα πρέπει να το μειώσετε κατά 1/4 του φλιτζανιού.

3. Μειώστε την οξύτητα

Το μέλι έχει αρκετή οξύτητα. Αυτή η οξύτητα θα γίνει αισθητή όταν αυτό ανακατευτεί με άλλα υλικά. Επομένως για κάθε 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι προσθέστε στη συνταγή σας 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα.

4. Το μέλι καίγεται εύκολα

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να μειώσετε τους βαθμούς στους οποίους θα ψήσετε το κέικ σας. Μειώστε τους βαθμούς σας κατά 10.

Write A Comment

en_GBEnglish