Υγιεινά μπιφτέκια με μανιτάρια και υγιεινά μπιφτέκια με λαχανικά (όπως καρότα και κολοκύθια)… στην οικογένεια τα τρώμε οι μεν έτσι και οι μεν γιουβέτσι. Γι’αυτό και φτιάχνω και τα μεν και τα δεν.

Όλα τα υλικά εκτός από τα λαχανικά είναι τα ίδια και στα δύο είδη μπιφτεκιών. Το μόνο που αλλάζει είναι το είδος των λαχανικών που περιέχουν.

Υγιεινά μπιφτέκια γαλοπούλας με μανιτάρια

Υλικά για 6 μπιφτέκια: 1/2 κιλό κιμά γαλοπούλας, 230 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας, 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι, 2 κ.σ. βρώμη

Εκτέλεση: Ξεκινήστε χτυπώντας στο μούλτι τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Πλάστα τα μπιφτέκια. Βάλτε τα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Δεν χρειάζονται γύρισμα.

Υγιεινά μπιφτέκια γαλοπούλας με καρότο και κολοκύθι

Υλικά για 6 μπιφτέκια: 1/2 κιλό κιμά γαλοπούλας, 2 καρότα, 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κολοκύθια, 1 κ.γ. αλάτι, 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι, 2 κ.σ. βρώμη, 1 πιπεριά της επιλογής σου

Εκτέλεση: Ξεκiνήστε χτυπώντας στο μούλτι τα κολοκύθια, τα καρότα, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Στρaγγίστε τα καλά πριν τα βάλετε στο μπολ με τον κιμά. Προσθέστε στο μπολ όλα τα υλικά και ανακατέψτε καλά. Πλάσε 6 μπιφτέκια. Βάλτε τα στο αντικολληκτικό χαρτί. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Καλή απόλαυση.

Write A Comment

en_GBEnglish