Με έχετε ρωτήσει αρκετές φορές με τι μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα αυγό σε συνταγές. Ιδού η απάντηση.

Όσοι είστε vegans είμαι σίγουρη ότι το γνωρίζετε. Πολλοί από εσάς όμως δεν το γνωρίζετε και γι’αυτό είπα να κάνω ένα ξεχωριστό άρθρο για το πιο γνωστό vegan αυγό.

Πιο συγκεκριμένα, αν ανακατέψεις αλεσμένο λιναρόσπορο με νερό και αφήσεις το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά, θα έχεις έτοιμο το τέλειο “αυγό”.

Προσοχή! Δεν μπορείς να αντικαταστήσεις με αυτό το υποκατάστατο αυγού πάνω από 2 αυγά σε συνταγή. Το υποκατάστατο μπορεί να αντικαταστήσει μέχρι 2 αυγά και από εκεί και πέρα εξαρτάται από την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Tips και αντικαταστάσεις

Αν δεν έχεις αλεσμένο λιναρόσπορο μπορείς να χτυπήσεις στο μούλτι λιναρόσπορο μέχρι να γίνει σαν αλεύρι και να τον χρησιμοποιήσεις κανονικά.

Αν δεν έχεις καθόλου λιναρόσπορο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ίδια ποσότητα chia seeds. Τα chia seeds δεν χρειάζεται κιόλας να τα αλέσεις.


video που μπορεί επίσης να σου αρέσει


Υποκατάστατο Αυγού

Total Time 15 minutes
Servings 2
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε γλυκές και σε αλμυρές συνταγές

Ingredients

  • 2 κ.σ. λιναρόσπορος αλεσμένος 
  • 5 κ.σ. νερό 

Instructions 

  • Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις σε ένα βαζάκι τον αλεσμένο λιναρόσπορο με το νερό. Άφησε στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Το υποκατάστατο αυγού είναι έτοιμο.
Cuisine: American

Έφτιαξες και εσύ τη συνταγή;

Ανέβασε φωτό στο Instagram και κάνε με tag (@emilyvagia) για να την δω και εγώ ή στείλε μου φωτογραφία στο Facebook εδώ.

Write A Comment

Recipe Rating
elGreek