Μάλλον θα έχεις καταλάβει ότι αγαπώ τα ρεβύθια. Κάνοντας μια αναζήτηση στο mrssoupe.com έπεσα πάνω σε πολλές συνταγές με πρωταγωνιστή τα ρεβύθια και είπα να σου συγκεντρώσω τις αγαπημένες μου σε ένα άρθρο για να τις βρίσκεις πιο εύκολα.

Νηστίσιμα φαλάφελ φούρνου (21 θερμίδες/το ένα)

Απλή συνταγή φτιαγμένη με αλεύρι βρώμης και μερικά ακόμα πολύ απλά υλικά. Αυτά τα φαλάφελ τα τρώω στην κυριολεξία με τα πάντα. Σκέτα, μέσα σε σάντουιτς ή όπως αλλιώς μπορεί να σκεφτώ.

Ψωμί με φέτα χτυπητή, τραγανά ρεβύθια και ξύσμα λεμονιού (375 θερμίδες)

Τα ρεβύθια στην πιο τραγανή εκδοχή τους. Πραγματικά από τους πιο ωραίους και νόστιμους τρόπους για να τα απολαύσετε.

Σαλάτα-γεύμα με κριθαράκι, ρεβύθια και ψητά λαχανικά (479 θερμίδες)

Αυτή η σαλάτα είναι από τις αγαπημένες μου. Ειδικά τους πιο ζεστούς μήνες είναι στις top συνταγές που φτιάχνω ξανά και ξανά.

Νηστίσιμη λεμονάτη detox σούπα με κριθαράκι και ρεβύθια (302 θερμίδες)

Θεϊκή σούπα αποτοξίνωσης για όσους θέλουν να επανέλθουν στον ίσιο δρόμο μετά από μία, δύο ή και περισσότερες μέρες κραιπάλης.

Πιπεριές γεμιστές με πικάντικα ρεβύθια και τυρί

Δεν είναι κλασικά γεμιστά αλλά είναι μια πολύ νόστιμη παραλλαγή τους. Χωρίς υδατάνθρακες αλλά με ρεβύθια, τυρί και μυρωδικά.

Υγεινή συνταγή για ρεβύθια τίκα μασάλα (244 θερμίδες)

Έχεις όρεξη για Ινδικό; Αυτά τα ρεβύθια τίκα μασάλα είναι απλά ένα ινδικό όνειρο.

Χούμους (70 θερμίδες)

Το πιο απλό πράγμα που μπορείς να φτιάξεις με ρεβύθια είναι το αγαπημένο για πολλούς χούμους. Μπορείς να το έχεις στο ψυγείο και να το τρως για μεσημεριανό ή βραδινό με κάποιο συνοδευτικό συνέχεια. Γεμάτο θρεπτικά συστατικά και απλά υλικά, το χούμους θα σε χορτάσει full.

Κριτσίνια ρεβυθιού έτοιμα σε 12 λεπτά (53 θερμίδες/το ένα)

Είναι από τα κριτσίνια που φεύγουν σε δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα τα φτιάξω. Ο Αλέξανδρος τα τρώει με μανία και ο Μάξιμος έχει μονίμως από ένα στο κάθε του χεράκι.

Σπαγγέτι με νηστίσιμη σάλτσα ρεβυθιού (433 θερμίδες)

Εδώ είμαστε!! Αυτή η σάλτσα για μακαρονάδα είναι σίγουρα στις top 5 μου. Εύκολη, γρήγορη, νηστίσιμη και πολύ πολύ νόστιμη.

Νηστίσιμο παστίτσιο με κιμά ρεβυθιού (234 θερμίδες/το κομμάτι)

Έχεις φτιάξει παστίτσιο με κιμά ρεβυθιού ή είσαι τίποτα από τις/τους κλασικές/κους που φτιάχνουν μόνο παστίτσιο με κιμά λαχανικών (σαν αυτόν); Ονειρεμένο παστίτσιο που χορταίνει και θρέφει.

Snickers χωρίς ζάχαρη (168 θερμίδες/το ένα)

Και τελειώνω με ένα γλυκάκι με ρεβύθια το οποίο φτιάχνω αρκετά συχνά τον τελευταίο καιρό που έχω κόψει και τη ζάχαρη εντελώς. Υπέροχο! Ένα θα πω: Ο Αλέξανδρος χθες άδειασε όλο το βαζάκι με τα snickers (ευτυχώς δεν αγγίζει τα δικά μου που δεν είναι καλυμμένα με κουβερτούρα).

Write A Comment

elGreek