Οι πιο εύκολοι light τονοκεφτέδες που έχετε φτιάξει ποτέ. Μπορείτε να τους φτιάξετε για βραδινό και να τους απολαύσετε με μια κρύα μπύρα στη βεράντα ή και για μεσημεριανό και να τους φάτε με μια σαλάτα.

Η συνταγή είναι πολύ απλή και είναι ιδανική για εσάς που κάνετε διατροφή και η διατροφή σας έχει τόνο. Ξέρω ότι είστε πολλοί εσείς.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μόλις 3 (χωρίς το νερό) και η όλη διαδικασία δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά. Πιο συγκεκιμένα θα χρειαστείτε:

1 κονσέρβα τόνου

60 γρ. τυρί τριμμένο της επιλογής σας

chia seeds και νερό: Αυτός ο συνδυασμός αντικαθιστά το αυγό που θα έπρεπε κανονικά να έχει η συνταγή. Χωρίς αυτο δεν θα δέσουν οι τονοκεφτέδες σας και θα διαλυθούν μέσα στον φούρνο.

Θέλετε και άλλες εύκολες συνταγές για βραδινό; Για δείτε αυτές:

Super τραγανά “τηγανιτά” φασολάκια

Buddha Bowl με αρακά, σπανάκι και σως ταχίνι

Φιλέτο ψαριού με τραγανή κρούστα φουντουκιού

Οι πιο εύκολοι τονοκεφτέδες

Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 5
Δείτε πώς θα τους φτιάξετε με 3 μόνο υλικά.

Ingredients

  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
  • 60 γρ. τυρί τριμμένο της επιλογής σας (χρησιμοποίησα γραβιέρα light)
  • 1 κ.σ. chia seeds
  • 3 κ.σ. νερό

Instructions 

  • Βάλτε σε ένα ποτηράκι τα chia seeds με το νερό και αφήστε τα στην άκρη για 10 λεπτά. Προθερμάνετε τον φούρνο στο πάνω-κάτω στους 200 βαθμούς και βάλτε τη σχάρα στο πιο χαμηλό ράφι.
  • Ξεκινήστε ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά. Φτιάξτε 5 κεφτέδες με αυτά και βάλτε τους σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ένα ταψάκι.
  • Ψήστε για 10 λεπτά και έπειτα γυρίστε τους κεφτέδες σας. Βγάλτε και απολαύστε με σπιτική κέτσαπ ή ό,τι άλλη σως θέλετε.
Course: Side Dish, Snack
Cuisine: Greek
Keyword: τονοκεφτέδες

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ αν φτιάξετε κάποια από τις συνταγές μου να την ανεβάσετε στο Instagram και να με κάνετε tag (@emilyvagia) ή να μου στείλετε φωτογραφίες στο Facebook και στο Instagram.

Write A Comment

Recipe Rating




elGreek