Αν ακολουθείτε την keto διατροφή ή απλά αποφεύγετε τους πολλούς υδατάνθρακες όσο μπορείτε, αυτές οι τορτίγιες τυριού είναι ιδανικές για εσάς.

Στο εξωτερικό οι τορτίγιες τυριού πωλούνται κανονικά στα σούπερ μάρκετ όπως πωλούνται και οι κλασικές τορτίγιες. Στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμα κάτι τέτοιο. Γι’αυτό όμως υπάρχουμε εμείς οι food bloggers. Για να φέρνουμε στην Ελλάδα αυτά που ήδη υπάρχουν και απολαμβάνουν στο εξωτερικό που είναι πολύυυυ πιο μπροστά από εμάς σε όλα τα επίπεδα.

τορτιγιες-τυριου

Από τι είναι φτιαγμένες οι τορτίγιες τυριού;

Aπό τυρί και τίποτα άλλο. Τα τυριά που προτιμώνται είναι το τσένταρ και η μοτσαρέλα γιατί είναι τυριά που λιώνουν.


Video που μπορεί επίσης να σας αρέσει


Πώς και πόσο διατηρούνται οι τορτίγιες τυριού;

Διατηρήστε τις τορτίγιες σας με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα μέσα σε ταπεράκι. Στο ψυγείο διατηρούνται μέχρι και για μια εβδομάδα ενώ στην κατάψυξη μπορείτε να τις διατηρήσετε μέχρι και για ένα μήνα.

Τορτίγιες τυριού

Servings 2
Calories 108
Φτιάξτε τις δικές σας τορτίγιες τυριού για να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας wraps χωρίς να πρέπει οπωσδήποτε να τρώτε πολλούς υδατάνθρακα.

Ingredients

  • 4 φέτες τυρί του τοστ τσένταρ ή μοτσαρέλα

Instructions 

  • Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων μπορείτε να ψήσετε και εκεί το τυρί σας.
  • Σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί βάλτε μια φέτα τυρί όπως είναι. Περιμετρικά του τυριού βάλτε από 1/4 της δεύτερης φέτας.
  • Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί σας για περίπου 5 λεπτά στους 200 βαθμούς. Βγάλτε από τον φούρνο, καλύψτε με ένα ακόμα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και με τα δάχτυλά σας ενώστε τις φέτες σχηματίζοντας μια στρογγυλή τορτίγια. Βάλτε στην κατάψυξη για 2-3 λεπτά. Βγάλτε με προσεκτικές κινήσεις από το αντικολλητικό χαρτί και φτιάξτε το πρώτο σας wrap με τορτίγια τυριού.
Calories: 108kcal
Course: Snack
Cuisine: American
Keyword: τορτίγια τυριού, τυρί

Nutrition

Calories: 108kcal

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ αν φτιάξετε κάποια από τις συνταγές μου να την ανεβάσετε στο Instagram και να με κάνετε tag (@emilyvagia) ή να μου στείλετε φωτογραφίες στο Facebook και στο Instagram.

Write A Comment

Recipe Rating
elGreek