Ένα υπέροχο και πολύ υγιεινό υλικό που μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη και να σας βοηθήσει να φτιάξετε τα πιο νόστιμα γλυκά.

Το μυστικό βρίσκεται στα μήλα!

Η σάλτσα μήλου είναι γλυκιά από φυσικού της και περιέχει πολύ λιγότερες θερμίδες από ότι η λευκή ζάχαρη ενώ είναι δεδομένο πως είναι πολύ πιο υγιεινή από οποιοδήποτε υποκατάστατο αυτής.

Το πρόβλημα με την σάλτσα μήλου!

Ποιο είναι το πρόβλημα όταν θέλετε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με σάλτσα μήλου; Ότι αυτό δεν είναι εφικτό! Η σάλτσα μήλου είναι υγρή και η ζάχαρη είναι στεγνή. Έτσι, σε συνταγές που δοκιμάζετε στο σπίτι να θυμάστε πως θα πρέπει να μειώσετε την ποσόητητα των υγρών από τη συνταγή σας έτσι ώστε να υπάρξει ισορροπία.

Αν θέλετε και άλλα γλυκά χωρίς ζάχαρη μπορείτε να τα βρείτε όλα εδώ.

Πέρα από τη ζάχαρη η σάλτσα μήλου μπορεί να αντικαταστήσει και τα λιπαρά στα γλυκά σας αλλά και τα αυγά. Παρόλα αυτά αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική θα πρέπει να κάνετε πολλές δοκιμές και θα έχετε πολλές αποτυχίες χρησιμοποιώντας την σάλτσα μήλου. Γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας δίνουμε έτοιμες, δοκιμασμένες συνταγές!

Σάλτσα μήλου

Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Αυτή η συνταγή για σάλτσα μήλου βγάζει 3/4 φλιτζανιού σάλτσα.

Ingredients

  • 2 μήλα
  • 1/2 φλ. νερό
  • λίγο λεμόνι

Instructions 

  • Ξεκινήστε καθαρίζοντας τα μήλα και κόβοντάς τα σε κομματάκια.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε τα μήλα μαζί με τον χυμό λεμονιού και το νερό.
  • Αφήστε τα μήλα να βράσουν. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε τα μήλα για περίπου 15-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Θέλετε να είναι μαλακά για να μπορούν να γίνουν πουρές.
  • Βγάλτε από το μάτι και λιώστε τα μήλα με ένα πιρούνι. Μπορείτε να τα χτυπήσετε και στο μπλέντερ για ακόμα καλύτερη υφή. Αφήστε την σάλτσα μήλου να κρυώσει και μεταφέρετε σε βαζάκι που κλείνει καλά.
  • Η σάλτσα μήλου μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 5 μέρες. Έτσι, αν απλά θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό φτιάξτε όση ποσότητα χρειάζεστε γι'αυτό.
Course: Dessert
Cuisine: American
Keyword: σάλτσα μήλου

Write A Comment

Recipe Rating
elGreek