Πανέμορφα, πεντανόστιμα, καραμελωμένα λαχανικά σας περιμένουν! Αν χρησιμοποιήσετε το σωστό σημείο στον φούρνο σας για να τα ψήσετε τότε σε λίγη ώρα θα τα έχετε σερβιρισμένα στο πιάτο σας.

Τι θα συμβεί, λοιπόν, αν βγάλετε εντελώς τη σχάρα από τον φούρνο σας και ακουμπήσετε το ταψί σας στον πάτο του φούρνου;

Δείτε ακόμα: Πατάτες στον φούρνο με πολύχρωμα λαχανικά | Ισπανική συνταγή

Πρόκειται για μια τεχνική την οποία αναφέρει η Carolynn Carreno στο βιβλίο της Bowls of Plenty.

Ο πάτος του φούρνου θα σας δώσει το πιο ζεστό, πιο σωστό, πιο ομοιόμορφο ψήσιμο. Πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να έχετε πεντανόστιμα, καραμελωμένα ψητά λαχανικά χωρίς να είναι παραψημένα.

Αυτό που κάνω προσωπικά από τότε που έμαθα αυτό το κόλπο είναι να βάζω δύο ταψιά με λαχανικά στον φούρνο. Το ένα το βάζω στον πάτο του φούρνου και το δεύτερο σε μια σχάρα στη μέση του φούρνου. Η θερμοκρασία που χρησιμοποιώ είναι οι 260 βαθμοί για περίπου 20 λεπτά. Στα μισά του χρόνου απλά γυρίζω το ταψί 180 μοίρες.

Το αποτέλεσμα; Μαλακά αλλά όχι λιωμένα ψητά λαχανικά με υπέροχο χρώμα και φυσική γλύκα.

Για ακόμα πιο καραμελωμένο αποτέλεσμα μην απλώσετε ούτε αντικολλητικό χαρτί στα ταψιά σας.

Η Carolynn Carreno δίνει ακόμα μια πολύ σημαντική σημείωση! Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή του φούρνου σας ή να τσεκάρετε τις οδηγίες που πήρατε όταν αγοράσατε την κουζίνα σας για να δείτε αν επιτρέπεται να βάλετε ταψί στον πάτο του φούρνου.

Αν δεν μπορείτε να το κάνετε η Carolynn συστήνει να βάλετε το ταψί σας όσο πιο χαμηλά γίνεται. Επομένως, μπορείτε απλά να βάλετε την σχάρα σας στο πιο χαμηλό σημείο του φούρνου. Τα λαχανικά σας θα βγουν απίστευτα νόστιμα.

Write A Comment

elGreek