Αγαπώ τα challenges γιατί μου δίνουν έναν σκοπό. Όταν ξεκινάω ένα workout challenge η μόνη μου σκέψη είναι να το ολοκληρώσω και αυτό μου δίνει ώθηση, μου δίνει κίνητρο και με βοηθάει να μην τα παρατάω.

Ένα τέτοιο challenge είναι και το σημερινό που αφορά την εκγύμναση όλου του σώματος. Το συγκεκριμένο challenge θα σας πάρει μόλις 5 λεπτά για να το ολοκληρώσετε και είναι πραγματικά δύσκολο και σκληρό. Who cares όμως; Είναι ΜΟΝΟ 5 λεπτά και τι είναι 5 λεπτά μπροστά στην αιωνιότητα; Xa!

Φαντάζομαι θα έχετε ακούσει/διαβάσει ότι το plank (σανίδα στα ελληνικά) είναι η καλύτερη άσκηση για την εκγύμναση ολόκληρου του σώματος. Γνωρίζατε, όμως, ότι τα διασημότερα κορμιά στον κόσμο (ανάμεσα σε αυτά και η Miranda Kerr) έχουν εντάξει τα plank στις καθημερινές τους προπονήσεις; Μάλιστα, η Miranda Kerr κάθεται στη στάση της σανίδας 10 ολόκληρα λεπτά.

Εμείς θα ξεκινήσουμε πιο χαλαρά. Θα ξεκινήσουμε από 5 λεπτά και θα τα καταφέρουμε.

Δείτε εδώ και το Challenge μου για πιο λεπτούς μηρούς σε 1 εβδομάδα.

Τι δεν πρέπει να ξεχνάτε!

Είναι αδύνατον να επιλέξετε μια συγκεκριμένη περιοχή στο σώμα σας και να αποφασίσετε ότι θα χάσετε λίπος μόνο σε αυτήν. Το λίπος μειώνεται συνολικά και από όλο το σώμα (όχι από συγκεκριμένες περιοχές). Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν έχετε παραπάνω λίπος στην κοιλιά λόγω του ότι το λίπος μειώνεται γενικά θα δείτε αποτελέσματα στην κοιλιά σας τελευταία. Μην απογοητευτείτε. Τα αποτελέσματα θα φανούν τη στιγμή που νομίζετε ότι τα έχετε κάνει όλα και τα έχετε δώσει όλα.

Όταν χάσετε, λοιπόν, λίπος από όλο το σώμα τότε θα χάσετε το έξτρα λίπος από την κοιλιά σας και θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα που αναζητάτε.

Πώς θα αποκτήσετε κοιλιακούς;

Αυτή είναι μια ερώτηση που απασχολεί πολύ κόσμο. Ένα θα σας πω! Οι κοιλιακοί χτίζονται στην κουζίνα. Τι σημαίνει αυτό; Πώς αυτά που τρώτε και η καθημερινή σας διατροφή είναι αυτή που θα σας χαρίσει την κοιλιά που θέλετε. Σίγουρα βοηθάει και η γυμναστική αλλά είναι συμπληρωματική της σωστής διατροφής.

Το παρακάτω challenge θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σας. Αν, μάλιστα το συνδυάσετε με σωστή διατροφή τότε πολύ σύντομα θα δείτε την μέση σας να λεπταίνει και την κοιλιά σας να γίνεται όπως τη θέλετε.

Τι γυμνάζετε με το plank;

Κοιλιακούς, στήθος, οπίσθια και πλάτη! Όλα αυτά γυμνάζονται με το plank, με μια σταθερή δηλαδή άσκηση που δεν χρειάζεται καμία κίνηση από τη μεριά σας.

Πώς ξέρετε ότι κάνετε σωστά το plank;

Καταρχάς οι ώμοι σας πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία με τους αγκώνες σας αν κάνετε plank με στήριξη στους αγκώνες ή σε ευθεία με τους καρπούς σας αν κάνετε plank με στήριξη στις παλάμες.

Τα πόδια σας πρέπει να είναι ανοιχτά περίπου στο ύψος των ώμων.

Το κεφάλι σας πρέπει να στην ίδια ευθεία με την πλάτη σας. Μην το σηκώνετε ψηλά ή μην το κατεβάζετε πολύ χαμηλά.

Σφίξτε όλο σας το σώμα όση ώρα κάνετε ένα plank. Προσπαθήστε να κρατήσετε την κοιλιά στο ύψος της (σφίξτε την με λίγα λόγια) και επικεντρωθείτε στο να κρατάτε σε ευθεία το σώμα σας. Να μην πέφτει η λεκάνη προς τα κάνω και να μην ανεβαίνει προς τα πάνω. Πρέπει να είναι σε ευθεία με την πλάτη σας.

Πάμε να ξεκινήσουμε;

30” κανονικό plank με στήριξη στις παλάμες

30” κανονικό plank με στήριξη στους αγκώνες

60” πλαϊνό plank (30” από την κάθε μεριά) με στήριξη στις παλάμες

60” κανονικό plank με σηκωμένο το ένα πόδι (30” το κάθε πόδι) με στήριξη στους αγκώνες

60” πλαϊνο plank με στήριξη στον αγκώνα (σηκωμένο το πάνω χέρι και το πάνω πόδι) (30” από την κάθε μεριά)

60” κανονικό plank με στήριξη του ενός χεριού στην παλάμη (το άλλο ακουμπάει στο στήθος) (30” το κάθε χέρι)

Αν αποφασίσετε να κάνετε κάποια από τις προπονήσεις μου κάντε την σε ασφαλές περιβάλλον αφού πρώτα δείτε κάποιον επαγγελματία στον χώρο της υγείας και του fitness προκειμένου να σας δώσει τις σωστές συμβουλές και κατευθύνσεις σχετικά με τις δικές σας προσωπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Δεν είμαι επαγγελματίας στο χώρο της υγείας και η υγεία και η ασφάλειά σας είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Write A Comment

elGreek