Αν είστε από αυτούς που δεν έχουν κουρκουμά στο ντουλαπάκι με τα μπαχαρικά τότε τρέξτε στο πιο κοντινό σας σούπερ μάρκετ και αγοράστε. Ο κουρκουμάς είναι ο βασιλιάς των μπαχαρικών.

Τι αγαπώ περισσότερο στον κουρκουμά; Το χρώμα του, την τεράστια αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη του δράση και το ότι μπορεί να μπει σε κάθε φαγητό χωρίς να του αλλοιώσει τη γεύση.

Το γάλα κουρκουμά (ή αλλιώς golden milk) που είναι πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό μπορεί να σας ανακουφίσει από το κρυολόγημα και μπορεί να βοηθήσει αν έχετε προβλήματα με το έντερό σας.

Πέρα από τα παραπάνω είναι πολύ χαλαρωτικό και αποτελεί το ιδανικό ρόφημα για πριν τον ύπνο καθώς θα σας χαλαρώσει τόσο πολύ που θα κοιμηθείτε σαν πουλάκι.

Γάλα κουρκουμά

Cook Time 3 minutes
Total Time 3 minutes
Servings 1
Calories 115
Το χρυσό ρόφημα με τα τεράστια οφέλη για τον οργανισμό σας είναι εδώ. Μπορείτε να το απολαμβάνετε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο αλλά και μέσα στην ημέρα για να χαλαρώνετε από το άγχος.

Ingredients

  • 250 ml γάλα από κάσιους (ή ό,τι γάλα θέλετε)
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1/4 κ.γ. κανέλα

Instructions 

  • Ξεκινήστε ρίχνοντας το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Ζεστάνετέ το αρκετά ώστε να πίνετε αλλά να είναι και ζεστό.
  • Βγάλτε από το μάτι και προσθέστε τον κουρκουμά. Προσθέστε 1 κ.γ. μέλι και την κανέλα. Αν έχετε μιξεράκι για freddo espresso τότε χτυπήστε το λιγάκι για να γίνει πιο κρεμώδες και fluffy το αποτέλεσμα. Αν δεν έχετε, δεν πειράζει. Είναι υπέροχο και έτσι.
Calories: 115kcal
Course: Drinks
Cuisine: American
Keyword: golden milk, γάλα κουρκουμά

Write A Comment

Recipe Rating