Μείον 6 κιλά σε 2 εβδομάδες! Οι παρακάτω βασικοί κανόνες διατροφής και το προπονητικό πρόγραμμα που ακολουθεί σας υπόσχονται αυτό ακριβώς. Το θέλετε; Τώρα μπορείτε να το πετύχετε χωρίς ιδιαίτερο κοπο… απλά με λίγη αποφασιστικότητα και πειθαρχία.

Οι κανόνες διατροφής που σας δίνω παρακάτω δεν σας υπόσχονται γρήγορο χάσιμο βάρους με κάποια δίαιτα. Ουσιαστικά σας βοηθούν να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής τον οποίο αφού χάσετε τα κιλά δεν θα αλλάξετε.

Άλλωστε πρόκειται για κανόνες που καλό είναι να τηρούνται συνεχώς και να μην σπάνε συχνά (άνθρωποι είστε, θα τους σπάσετε που και που).

Κανόνες διατροφής

1. Αρχίστε να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα.

Ένα κόλπο που μπορεί να σας βοηθήσει (εμένα με έχει βοηθήσει πολύ) είναι να πίνετε τα δύο πρώτα ποτήρια νερού το πρωί με το που ξυπνάτε. Πιείτε άλλα δύο ποτήρια το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο και έτσι χωρίς μεγάλη προσπάθεια θα έχετε καταφέρει να πιείτε 4 ποτήρια νερό. Αν πιείτε και άλλα δύο ποτήρια πριν το φαγητό είστε τέλεια. Θα φάτε και λιγότερο.Κόψτε τα αναψυκτικά. Ο λόγος που σας λέω να κόψετε τα ανψυκτικά δεν έχει να κάνει με τις θερμίδες. Άλλωστε τα αναψυκτικά light δεν περιέχουν θερμίδες. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι τα αναψυκτικά light λογω της γλυκήτητας που έχουν ανοίγουν την όρεξη για γλυκό. Και αυτό δεν το θέλουμε.

2. Βγάλτε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας. Εδώ μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά γλυκά χωρίς ζάχαρη για όλες εκείνες τις φορές που σας πιάνει υπογλυκαιμία.

3. Αντικαταστήστε τα λευκά ζυμαρικά και το λευκό ψωμί με αντίστοιχα ολικής άλεσης.

4. Μειώστε τις ποσότητες υδατανθράκων που καταναλώνετε μένοντας στο 1/2-1 φλιτζάνι σε κάθε σας γεύμα.

5. Μην τρώτε καθόλου υδατάνθρακες μετά τις 5 το απόγευμα.

Δεν θα σας δώσω κανέναν άλλο κανόνα. Αν ακολουθήσετε τους παραπάνω δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο για να χάσετε αυτά τα 7 κιλά σε 2 εβδομάδες.

Πρόγραμμα άσκησης στο σπίτι

Σε ό,τι αφορά την γυμναστική που πρέπει να κάνετε ως γυμνάστρια σας προτείνω τις παρακάτω ασκήσεις που δεν χρειάζονται εξοπλισμό και μπορείτε να τις κάνετε ανά πάσα στιγμή ακόμα και στο σαλόνι του σπιτιού σας.

Θα σας πρότεινα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα να κάνετε τις ασκήσεις 2 ή και 3 φορές. Σκληρό αλλά αυτό που θα βλέπετε μετά από 2 εβδομάδες στον καθρέφτη θα σας αρέσει πολύ.

2 λεπτά επιτόπιο τρέξιμο (μπορείτε να κάνετε και σκοινάκι αν θέλετε και έχετε)

50 jumping-jacks

40 κοιλιακούς

35 προβολές με το κάθε πόδι (συνολικά δηλαδή 70 προβολές)

30 καθίσματα (για να δυσκολέψετε την άσκηση μπορείτε να κρατάτε και βαράκια στα χέρια σας)

20 high knees

15 πους απς

10 sit ups

5 burpees

30 squat hops (15 προς τα μπροστά και 15 προς τα πίσω)

Write A Comment

elGreek